Avtor: Miro Šlibar Objavljeno: 12. 06. 2018

Pred odohodom v Lurd (za radio Ognjišče)

Slovenci se  bomo od 14. do 20. junija že trinajsto leto pridružili Unitalsi iz Italije z vlakom in letalom na romanju v Lurd. Tema vseh letošnjih romanj ob 160 letnici Marijinih prikazovanj sv. Bernardki je:

»Kar koli vam reče, storite« (Jn 2.5b). Letos roma z bolniki, pomočniki, z zdravstvenim osebjem in tremi duhovniki, koprski upokojeni škof msgr. Metod Pirih. Vseh iz Slovenije nas bo 50.

Zdravnik: 2, Medicinska sestra: 2, Pomočnik, pomočnica: 9, Osebni spremljevalec: 12, Duhovnik: 3, Bolnik: 13, Attrezzato: 1, Voziček od doma: 3 (1 elekt.), Voziček v Lurdu: 5, Romar: 6,

Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore je v pozdravnem pismu, ki ga bomo prebrali v obeh jezikih med drugim želel:

        ... »Naj doživetje Božje in Marijine bližine v Lurdu okrepi našo vero v njegovo milostno bližino in pomoč«.

In nas prosil: »Da po Mariji izročimo Bogu tudi prošnjo in molitev za vero v našem narodu, saj preveč ljudi živi, kot da bi Boga ne bilo«. Omenil je tudi: »Naj prosimo za naše družine, naj bodo ognjišče ljubezni, medsebojnega spoštovanja in vere. Pa »za našo Cerkev, da bo še naprej zvesto oznanjala Jezusov evangelij vsem, ki iščejo Luč in Resnico. In naj molimo tudi za vse tiste bolnike in vse vas,  ki ostajate doma, da boste vsi deležni Božje nežnosti«.

V šestih dnevih romanja v Lurd bomo pred Marijo prinesli tudi vaše prošnje in se vam kdaj oglasili preko valov radia Ognjišče. V nedeljo pa nas lahko spremljate na internetu ob 6.45, na naslovu LOURDES TV, ko bo PRI VOTLINI SV. MAŠA V SLOVENSKEM JEZIKU.