Avtor: Miro Šlibar Objavljeno: 13. 06. 2019

14. romanje v Lurd 2019

Od 19. do 25. junija bomo na vsakoletnem romanju v Lurd. Letos romamo prvič s prilagojenim avtobusom in letalom. Seveda z našimi prijatelji združenja Unitalsi iz Italije.
Nad štirideset romarjev iz vse Slovenije bomo pri lurški Mariji tudi za vas. Od najmlajšega dečka pri 9. letih, 12. letni deklici, do najstarejše pri 90-ih. Nekaj je tudi invalidov na vozičkih. Z nami bo koprski upokojeni škof Metod Pirih. Romarje bova spremljala dva duhovnika, zdravnika in medicinski sestri s pomočniki-spremljevalci.
Osrednja misel vseh letošnjih romanj v kraju Marijinih prikazovanj sv. Bernardki je beseda, ki jo je povedala Marija ob tretjem prikazovanju 18. februarja 1858: »Ne obljubljam vam, da boste srečni na tem svet, ampak na drugem.« Ta misel naj nas vse povezuje. Tudi z vami doma.
Obljubljamo, da se bomo kdaj oglasili po radiu Ognjišče. Pa še to. Sveto mašo v lurški votlini bomo imeli Slovenci v soboto, 22. junija, ob 6. uri zjutraj. Če imate možnost interneta, nas boste lahko spremljali na naslovu: Lourdes TV direct.
V Lurdu bomo molili tudi za vas, posebno za tiste, ki bi radi romali, pa vam telesno zdravje ali druge okoliščine ne dopuščajo. Vas pa prosim, da bi nam romanje duhovno koristilo. V prihodnji radijski katehezi za bolnike, pa bom spregovoril kako smo se imeli.

Z romarji v Lurd, za vas Miro Šlibar, lurški kaplan.